lauantai 27. kesäkuuta 2015

Uutta elämää.

Tilalle syntyi vuosien jälkeen taas pienhevosvarsa kun Pikkuajatus varsoi torstai-iltana 25.6.2015 kauniin orivarsan. Varsa on väriltään ruunikko. Varsominen sujui nopeasti. Otin hevoset sisään 18.30 ja kun olin ulkoiluttamassa Betty-koiraa ja kävelin tallin ohi, niin näin avoimesta ovesta kuinka Pikkuajatus meni makuulle. Arvasin, että varsa on tulossa ja vein koiran sisälle samantien. Kun tulin hetkeä myöhemmin talliin, niin varsan pää napotti jo ulkona. :)

Varsa yritti melko pian jaloilleen ja onnistuikin muutaman pyllähdyksen jälkeen. Tissin hamuilu alkoi samantien ja suusta kuului vain napsetta kun varsa etsi maitohanaa. Jonkin aikaa etsittyään hana löytyikin ja varsa sai tärkeät ensitipat. :)
Pikkiksen jälkeiset eivät meinanneet irrota, joten soittelin parin tunnin kuluttua varsomisesta päivystävälle eläinlääkärille, joka kävikin antamassa Pikkikselle oksitosiinipiikin ja jätti vielä toisen minun pistettäväksi. Olin hiukan huolissani, mutta jonkin aikaa toisen oksitosiinipiikin antamisen jälkeen ne onneksi irtosivat ja kun levittelin jälkeiset tallin käytävälle niin kaikki näytti tulleen pois.
Mittasin varmuuden vuoksi Pikkiksen lämmön joka oli 37,88 eli aivan normali, huh helpotuksen huokaus! :)

Pikkiksen varsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti